Ga terug
Afdrukken

Recept Marmelade van aalbessen en appel

Een heerlijke frisse marmelade
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Marmelade van aalbessen en appel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 24 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 310 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Aalbessen
  • 5 Appels
  • 450 Gram Suiker
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Appel schoonmaken en klokhuizen verwijderen. Schillen mag, maar hoeft niet.
  2. Snij de appels in blokjes of reepjes.
  3. Haal de aalbessen van de steeltjes, wassen en in een pan doen.

  4. Voeg water en suiker toe. Wat water betreft moeten de bessen net onder water staan.
  5. Met een houten lepel roeren, en daarbij mogen de bessen best kapot gaan.
  6. Aan de kook brengen en gedurende 2 minuten laten koken, terwijl je blijft roeren.
  7. Appels toevoegen en nog twee minuten laten koken.
  8. Doe de marmelade in jampotten tot aan de rand, doe de deksel erop, en laat de jampotten met de deksel naar beneden 5 minuten afkoelen.

  9. De jampotten weer goed draaien en nog een uur laten afkoelen.