Ga terug
Afdrukken

Zelf appelsap maken

In dit recept gebruiken we jonagold appels, een zoetzure appel die je goed kunt gebruiken om lekker sap te maken.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 46 kcal

Ingredi├źnten

  • 10 Jonagold appels

Instructies

  1. De appels wassen onder koud stromend water.

  2. Klokhuis verwijderen en de appel in vier stukken snijden. Schillen is niet nodig.
  3. Doe een bodem water in een pan en breng dit aan de kook.
  4. Doe de stukken appel voorzichtig in het water, en doe de deksel op de pan.
  5. Laat de appels nu 40 tot 45 minuten koken op een zacht vuur, totdat er een zachte moes is ontstaan.
  6. Haal de pan van het vuur en stamp het geheel helemaal glad. Dit kun je natuurlijk ook doe met een keukenmachine.
  7. Leg een schone theedoek in een vergiet, en plaats de vergiet op een schone pan. Het vergiet moet dus met de onderkant in de pan, en met de rand van het vergiet op de pan geplaatst worden.
  8. Doe nu het appelmengsel in de vergiet, en zeef de appels door de theedoek.Eventueel kun je met een pollepel of houten lepel de appels door de theedoek drukken.
  9. In de pan heb je nu appelsap dat je het beste in een kan kunt doen en minimaal een uur in de koelkast kunt zetten.