Een heerlijk rode gelei die goed smaakt op brood en door een dessert.
Rits de bessen van de steeltjes door voorzichtig met twee vingers over de steel te gaan van boven naar beneden. Zorg wel dat je dit boven een kom of vergiet doet zodat de bessen niet op de grond vallen.
Was de bessen, wat makkelijk gaat wanneer de bessen in een vergiet zitten. Hal eventueel de kroontjes eraf als deze er nog aan zitten.
Doe de bessen samen met de honing in een pan.
Plaats de pan op een half hoog vuur en plet de bessen in de pan met een vork of een stamper. Kijk uit dat het sap niet spat.
20 Minuten zachtjes laten koken terwijl je af en toe roert. Zorg er voor dat het sap niet kan aanbranden.
Druk het sap door een fijnmazige zeef, zodat de pitjes achterblijven.
Doe de gelei in de jampotten en doe de deksel erop. Ondersteboven plaatsen en vijf minuten wachten. Daarna omdraaien en een uur laten afkoelen. Je kunt de gelei natuurlijk ook gebruiken op een taartbodem of direct gebruiken voor een dessert.