Ga terug
Afdrukken

Recept Pompoenchutney

De herfst proef je in deze zoete chutney.
Gang Chutney
Keuken Mediterraan
Trefwoord Pompoenchutney
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Porties 5 Jampotten
calorieën 105 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Pompoen
  • 2 Rode paprika's
  • 1 Grote ui
  • 1 Kaneelstokje
  • 100 Gram Rozijnen
  • 3 Centimeter Gember
  • 150 Gram Suiker
  • 150 Milliliter Appel cider azijn

Instructies

  1. Pompoen schillen, pitten verwijderen, en het vruchtvlees in stukjes snijden.
  2. Paprika's schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  3. Gember schillen en fijn raspen.
  4. Ui schoonmaken en fijn snijden.
  5. Doe de azijn, de stukjes ui, het kaneelstokje, en de suiker in een steelpan en verhit het op een laag vur.
  6. Als de suiker helemaal is opgelost zet je het vuur wat hoger, en laat je het mengsel enkele minuten koken.
  7. Voeg de rozijnen, de blokjes pompoen, en de stukjes paprika toe, en zet het vuur wat lager.
  8. Laat het geheel koken totdat alles zacht is geworden, en de chutney dikker is geworden.

  9. Verwijder het kaneelstokje.
  10. Nu kun je de chutney eventueel inmaken, of natuurlijk direct gebruiken.

  11. Wil je het inmaken doe je de chutney in schoongemaakte jampotten of weckpotten die steriel zijn, tot aan de rand.

  12. Deksel erop doe, en 10 minuten ondersteboven laten staan.

  13. Met de deksel naar boven draaien en nog een uur laten afkoelen.