Ga terug
Afdrukken

Zelf Perensap maken

Voor de frisheid van het sap voegen we een beetje vers citroensap toe.
Gang Limonade
Keuken Nederlands
Trefwoord Perensap maken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Uitlektijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 98 kcal

Ingrediënten

  • 2 Kilo Rijpe zoete peren
  • 60 Milliliter Vers citroensap

Instructies

  1. De peren dun schillen en het klokhuis verwijderen.
  2. Snij de peren in grove stukken.
  3. Doe de peren en het citroensap in een pan, en breng het op een middelhoog vuur aan de kook.

  4. Laat het een uurtje koken met de deksel op de pan, totdat het perenmoes is geworden.
  5. Een vergiet op een andere pan zetten, en leg er een schone theedoek of een neteldoek in.
  6. Daar schep je de perenmoes in.
  7. De theedoek of neteldoek dichtbinden, leg het terug in het vergiet, en zet of leg er wat zwaars op.
  8. Door het gewicht kan het perensap in de pan lopen.

  9. Laat het nu ongeveer een dag uitlekken.
  10. Duw eventueel het resterende moes door de doek, om de laatste restjes sap eruit te halen.
  11. Doe het sap in een fles en sluit deze luchtdicht af.