Ga terug
Afdrukken

Recept Rode peperjam

Het onderstaande recept is voldoende voor een klein jampotje.
Gang Jam
Keuken Amerikaans
Trefwoord Rode peperjam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 22 minuten
Porties 1 Jampot
calorieën 50 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Rode pepers
  • 1 Rode paprika
  • 100 Milliliter Appelazijn
  • 90 Gram Geleisuiker
  • 1 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampot

Instructies

  1. De steeltjes van de pepers verwijderen. Als je de jam wat minder pittig wilt maken, snij dan de pepers doormidden en verwijderen zaad en zaadlijsten.
  2. Steel van de paprika halen, en de paprika in grote stukken snijden.
  3. Doe paprika en pepers in een keukenmachine en maal alles fijn.

  4. Doe het mengsel vervolgens in een pan, en voeg de azijn toe.
  5. Aan de kook brengen, en een minuut of 3 zachtjes laten koken.
  6. Giet het mengsel vervolgens door een zeef in een andere pan, om zo de grootste stukken op te vangen. Dit hoeft overigens niet als de stukjes niet erg zijn in de jam.
  7. Geleisuiker toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.

  8. Vuur verlangen en weer een paar minuten laten koken, totdat de jam wat dikker begint te worden.
  9. Giet de jam in een jampot tot aan de rand, en sluit de deksel.

  10. Vijf minuten met de deksel naar beneden op een theedoek laten staan, dan omdraaien en helemaal laten afkoelen.