Ga terug
Afdrukken

Recept Rabarber marmelade

Zelf zoeken, zelf maken, en met het hele gezin van die heerlijke jam genieten.

Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Rabarbermarmelade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 51 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Rabarber
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 1 Pakje Vanillesuiker
  • Dun bodempje water
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Trek met een mesje de draden van de schil aan de buitenkant van de stelen rabarber, en snij een stukje van boven en onderkant.

  2. De rabarber samen met de geleisuiker en de vanillesuiker met slechts een heel dun bodempje water aan de kook brengen.

  3. Vuur op een midden stand en víjftien minuten zachtjes laten koken, terwijl je regelmatig blijft roeren.

  4. De jampotten vullen, deksel erop draaien en ondersteboven op het aanrecht plaatsen. Vijf minuten laten staan, dan omdraaien en minimaal een uur laten afkoelen.