Ga terug
Afdrukken

Recept Aalbessenjam

Een fris-zurige lekkernij.

Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Aalbessenjam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 1288 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Verse aalbessen
  • 600 Gram Geleisuiker
  • 2 Theelepels Citroensap
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Vooraf bordje in de koelkast zetten.

  2. De bessen van de steeltjes rissen en goed wassen. Eventueel nog de kroontjes van de bessen halen waar deze er nog aan zitten.

  3. Doe de bessen met de geleisuiker in een pan, en voeg het citroensap toe.

  4. Aan de kook brengen en zodra het kookt zachtjes laten koken gedurende 12 tot 15 minuten. Wel af en toe roeren.

  5. Een theelepeltje jam op het bordje in de koelkast doen, het bordje mag er nu uit. Twee minuutjes wachten. Wordt de jam dikker dan is de jam klaar, anders nog een paar minuten zachtjes laten koken.

  6. Jam in de jampotten doe, deksel aandraaien, en ondersteboven op het aanrecht plaatsen, Laten staan tot de jampotten helemaal zijn afgekoeld.