Ga terug
Afdrukken

Recept Pikante Tomatenmarmelade

Tomaten zijn eigenlijk als ze rijp zijn best wel zoet.
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Pikante Tomatenmarmelade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 185 kcal

Ingrediënten

  • 1 Bosje basilicum
  • 1 Rode chilipeper
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 50 Milliliter Olijfolie
  • 1 Theelepel Zout
  • 1 Kilo Tomaten
  • 2 Kleine uien
  • Snufje Peper
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Uien schoonmaken en fijn snijden.

  2. In een pan wat olijfolie verhitten en hierin de uien fruiten totdat deze goudbruin zijn.

  3. De tomaten wassen en in kleine blokjes snijden, ook de chilipeper klein snijden.

  4. Stukjes tomaat en chilipeper, zout, peper, en geleisuiker bij de gefruite uien doen. Het geheel aan de kook brengen en tien minuten laten koken.

  5. Basilicum fijn snijden. Olijfolie en basilicum bij de tomaten doen, roeren, en nog een paar minuten laten koken.

  6. De jampotten vullen, deksel erop draaien, en ondersteboven met de deksel naar beneden laten afkoelen.