Ga terug
Afdrukken

Recept Vijgenmarmelade

Vakantiegevoel in een jampot.
Gang Marmelade
Keuken Mediterraan
Trefwoord Vijgenmarmelade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Afkoelen 1 uur
Porties 2 Jampotten
calorieën 214 kcal

Ingrediënten

  • 550 Gram Verse vijgen
  • 1 Kaneelstokje
  • 4 Kruidnagel
  • 5 Peperkorrels
  • 200 Milliliter Rode wijn
  • 300 Gram Geleisuiker
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Schil en steel van de vijgen verwijderen, en de vruchten in kleine stukjes snijden.
  2. In een pan doen, en wijn en geleisuiker toevoegen.

  3. Kruidnagel en peperkorrels in een kruidenzakje doen, deze kun je los kopen of zelf maken, en dicht knopen. Kruidenzakje en kaneelstokje aan de vijgen toevoegen, en alles 5 tot 10 minuten laten koken.
  4. Af en toe omroeren. Een stollingsproef doen, een klein beetje op een koud bordje doen en kijken of het stolt. Als goed vuur uit, anders nog een paar minuten laten koken.

  5. Kruidenzakje eruit halen, en de marmelade in jampotten vullen. Deksel erop doen en ondersteboven op het aanrecht plaatsen en geheel laten afkoelen.