Ga terug
Afdrukken

Recept Perenmarmelade

Rijpe peren gebruiken.
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Perenmarmelade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd / Afkoelen 1 dag 1 uur
Porties 6 Jampotten
calorieën 56 kcal

Ingrediënten

  • 1,5 Kilo Rijpe Peren
  • Sap van 1 citroen
  • 1,5 Centimeter Verse Gember
  • 8 Kruidnagels
  • 1 Kaneelstokje
  • 1,75 Kilo Geleisuiker
  • 60 Centiliter Perenlikeur
  • 6 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De peren wassen en schillen. De klokhuizen en de stelen verwijderen. Snij de peren vervolgens in kleine stukjes. Besprenkel de stukjes met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  2. De gember schillen en raspen. Snij het kaneelstokje in de lengte doormidden.
  3. Doe de gemberrasp, het kaneelstokje, en de kruidnagel bij de stukjes peer. Goed mengen en 24 uur laten trekken in de koelkast.

  4. Het mengsel de volgende dag in een grote pan doen en langzaam aan de kook brengen, terwijl je regelmatig omschept.

  5. Als het begint te koken vuur verhogen en op een hoog vuur 4 tot 5 minuten laten koken.
  6. Pan van het vuur nemen en de perenlikeur toevoegen. De kaneel stokjes kunnen verwijdert worden. Even goed doorroeren zodat de alcohol kan verdampen.

  7. De marmelade in jampotten vullen. De deksel erop doe en ondersteboven 5 minuten laten staan. Dan weer goed draaien en geheel laten afkoelen.