Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Mandarijnenmarmelade

Een lekkere mini-sinaasappel marmelade.
Gang Marmelade
Keuken Mediterraan
Trefwoord Mandarijnenmarmelade
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 40 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Mandarijnen bij voorkeur maroc of clementines
  • 1 Citroen
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 1 Vanillestokje
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De citroen en de mandarijnen goed schoonboenen. Van zowel de citroen als van de mandarijnen met een dunschiller repen van de schil snijden of schaven. Daarbij zo min mogelijk van de witte binnenhuid mee snijden. Deze is vaak wat bitterder.
  2. De repen met een mesje in smalle reepjes snijden.
  3. Deze reepjes in wat water in een steelpan doen, en aan de kook brengen. Op een zacht vuur vijf minuten laten koken. Pas op dat het water niet verdampt, dan water toevoegen.

  4. De mandarijnen pellen en de partjes losmaken. De velletjes zoveel mogelijk verwijderen.
  5. In een grote pan de partjes mengen met de geleisuiker.

  6. Het vanillestokje in de lengte doorsnijden en met een mesje het merg eruit schrapen.
  7. Vanillestokje, het merg, en de schilreepjes toevoegen aan de partjes.
  8. Aan de kook brengen. Vier minuten laten koken op een hoog vuur, terwijl je af en toe roert. Eventueel schuim schep je er met een schuimspaan vanaf.
  9. Na het koken vanillestokje verwijderen.
  10. De marmelade in jampotten gieten, tot aan de bovenkant. Deksel op de pot draaien en de pot ondersteboven laten afkoelen. Dus met de deksel naar beneden.