Ga terug
Afdrukken

Recept Tomaten-Chili jam

Zoet en hartig in één jam.
Gang Jam
Keuken Mexicaans
Trefwoord Tomaten-Chili jam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties 1 Jampot
calorieën 195 kcal

Ingrediënten

  • 2 Teentjes Knoflook
  • 5 Centimeter Verse gember
  • 2 Rode pepers
  • 250 Gram Trostomaten
  • 50 Milliliter Appelciderazijn
  • Snufje Kruidenzout
  • 150 Gram Rietsuiker
  • 1 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampot

Instructies

  1. Gember schillen en raspen.
  2. De rode pepers ontdoen van zaad en zaadlijsten, en fijn gehakt.
  3. Kokend water in een schaal of kom doen, met een scherp mes een kruis in de tomaten zetten, en even een 30 seconden in het warme water leggen. Met een scherp mesje de schil eraf halen. Snij de tomaten vervolgens in stukjes.

  4. Knoflook schoonmaken, en samen met gember, rode pepers, en de tomatenstukjes met een keukenmachine of blender pureren.

  5. De puree in een pan doen en de azijn erdoor roeren. Ook de suiker erdoor roeren. Aan de kook brengen en op een laag vuur 30 minuten laten koken. Blijven roeren zodat het niet kan aanbranden.

  6. Van het vuur halen en iets laten afkoelen.
  7. In de jampot gieten, deksel erop draaien, en ondersteboven laten afkoelen.