Ga terug
Afdrukken

Recept Ananasgelei met sinaasappellikeur

Dat wordt een lekkere vlaai.
Gang Gelei
Keuken Frans
Trefwoord Ananasgelei met sinaasappellikeur
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 291 kcal

Ingrediënten

  • 800 Milliliter Kweepeersap of sap van 2 kilo kweeperen
  • 250 Gram Schoongemaakte ananas
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 1 Zakje Citroenzuur
  • 50 Milliliter Sinaasappellikeur
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Als je geen kweepeersap kunt vinden kun je ook 2 kilo kweeperen ontsappen.
  2. De ananas in stukjes snijden.
  3. Kweepeersap en de stukken ananas met de geleisuiker en het citroenzuur in een grote pan mengen.

  4. Aan de kook brengen, en onder regelmatig roeren 3 minuten laten koken op een hoog vuur.
  5. De sinaasappellikeur er doorheen mengen.

  6. Eventueel het schuim er met een schuimspaan vanaf scheppen.

  7. Van het vuur nemen en de jampotten tot de rand vullen. Deksel erop draaien en ondersteboven gedurende vijf minuten laten afkoelen.

  8. Dan weer rechtop draaien om verder te laten afkoelen. Tijdens het afkoelen regelmatig omdraaien zodat de stukjes ananas niet allemaal onder in de pot blijven zitten.