Ga terug
Afdrukken

Recept Kersencompote

Natuurlijk het lekkerste met kersen uit Nederland.
Gang Compote
Keuken Nederlands
Trefwoord Kersencompote
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 8 Personen
calorieën 110 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Kersen
  • 90 Gram Witte Basterdsuiker
  • 4 Eetlepels Maizena

Instructies

  1. De kersen ontpitten met een ontpitter of iedere kers doormidden snijden en de pit eruit te halen.
  2. De kersen samen met de suiker in een grote pan doen, en verhitten.

  3. Het geheel door een zeef doen waarbij je het sap opvangt en in een andere pan doet.

  4. Daar doe je de maizena bij en klopt het mengsel langzaam totdat het dikker begint te worden en alle maizena weggeklopt is.
  5. De kersen, die nog in de pan zaten, toevoegen aan het sap en met een lepel mengen.

  6. De compote in een schaal schenken, afdekken met vershoudfolie, en rustig laten afkoelen.