Ga terug
Afdrukken

Recept Rozenjam

Een mooie en geurrijke jam om te maken.
Gang Jam
Keuken Frans
Trefwoord Rozenjam
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 1 Jampot
calorieën 185 kcal

Ingrediënten

  • 75 Gram Rozenblaadjes
  • 300 Milliliter Water
  • 15 Milliliter Vers citroensap
  • 450 Gram Geleisuiker
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Een ontbijtbordje in de koelkast zetten.

  2. Het water in een pan doen een aan de kook brengen.

  3. Rozenblaadjes toevoegen, die je eventueel natuurlijk vooraf nog kunt wassen, en het geheel 20 minuten zachtjes laten koken met de deksel op de pan.

  4. Af laten koelen, en door een zeef doen. De blaadjes heb je eigenlijk niet meer nodig, maar een paar of iets meer kun je bewaren om straks weer terug te doen in de jam. Het oog wil immers ook wat.

  5. Het rozenwater weer terug doen in de pan, citroensap en geleisuiker toevoegen, en aan de kook brengen. 4 Minuten laten koken, of iets langer totdat de gewenste dikte is bereikt. Hal een theelepel jam uit de pan en leg dit op het ontbijtbordje uit de koelkast. Wacht twee minuten, stolt de jam dan is de jam goed, anders nog een paar minuten laten koken.

  6. Eventueel kun je nog wat blaadjes terug doen in de jam.
  7. De jam in de jampot gieten tot de jampot vol is, deksel erop, en ondersteboven helemaal laten afkoelen.