Ga terug
Afdrukken

Recept Abrikozenconfituur

Een mooie en geurrijke jam om te maken.

Gang Confituur
Keuken Nederlands
Trefwoord Abrikozenconfituur
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 241 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Abrikozen
  • 100 Milliliter Vers geperst sinaasappelsap
  • Sap van één citroen
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 2 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De abrikozen opensnijden en de pit verwijderen.
  2. De abrikozen in een grote pan doen en het sinaasappelsap toevoegen. Het geheel aan de kook brengen.

  3. Het citroensap toevoegen en de geleisuiker. 4 Tot 5 minuten laten koken, eventueel schuim van de confituur scheppen.
  4. Is de confituur dik genoeg dan van het vuur nemen, anders nog even laten doorkoken.

  5. De jampotten vullen en de deksel erop draaien. De potten ondersteboven op het aanrecht laten afkoelen.