Ga terug
Afdrukken

Recept Rozenbottel marmelade

Ouderwets lekker en gezonder dan andere soorten marmelade.
Gang Marmelade
Keuken Nederlands
Trefwoord Rozenbottel marmelade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 1 Jampot
calorieën 157 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Rozenbottels
  • 2 Kopjes Suiker
  • 1 Theelepel Citroenzuur
  • Water
  • 1 Schoongemaakte en gesteriliseerde Jampot

Instructies

  1. De kroontjes van de rozenbottels halen, en de vruchten goed wassen
  2. In een grote pan doen en een bodempje water toevoegen.

  3. Aan de kook brengen en gedurende ruim een uur laten koken op een laag vuur. Wel regelmatig omroeren zodat de vruchten niet aanbranden.
  4. De rozenbottels van het vuur halen, en met een keukenmachine of staafmixer pureren.

  5. De puree weer terug in de pan doen, suiker toevoegen, en weer aan de kook brengen.

  6. Citroenzuur toevoegen en omroeren. 4 tot 5 minuten laten koken.

  7. In de jampot vullen, deksel erop draaien, en ondersteboven laten afkoelen.