Ga terug
Afdrukken

Recept Ananas-Kokosmarmelade

Wat een heerlijke combinatie, lijkt wel iets tropisch.
Gang Marmelade
Keuken Amerikaans
Trefwoord Ananas-Kokosmarmelade
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 227 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Ananas
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 1 Pakje Vanillesuiker
  • 2 Pakjes Citroenzuur
  • 250 Milliliter Kokosmelk
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Snij de ananas in kleine stukjes, voeg de kokosmelk en de geleisuiker toe, dan breng het aan de kook.
  2. Voeg citroenzuur en vanillesuiker toe, pureer het mengsel nu goed door, en breng het dan weer aan de kook.
  3. Laat de jam langzaam doorkoken totdat de gewenste dikte bereikt is.
  4. Spoel je jampotten met kokend water af en kook de deksels in een pan. Giet de jam in de jampotten en sluit het met de deksel goed af. Draai het 10 minuten ondersteboven, daarna weer goed draaien het laten afkoelen.