Ga terug
Afdrukken

Recept Perzikconfituur

Ook in de winter genieten van de zomerse smaak.
Gang Confituur
Keuken Nederlands
Trefwoord Perzikenconfituur
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 104 kcal

Ingrediënten

  • 12 Perziken
  • Sap van anderhalve citroen
  • 3 Deciliter Water
  • 540 Gram Confituursuiker
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De perziken door midden snijden en de pit verwijderen.
  2. Eventueel de perziken met een dunschiller ontdoen van de schil als je de schil niet in de confituur wilt.

  3. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. De stukjes perzik in een grote pan doen en het water toevoegen, en aan de kook brengen.

  5. Met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.

  6. Daarna de pan van het vuur halen.
  7. De confituursuiker en het citroensap toevoegen, en gedurende een minuut of drie omroeren.

  8. Schuim er eventueel met een schuimspaan vanaf scheppen en even controleren of de confituur stolt.

  9. De jampotten vullen, deksel erop draaien, en ondersteboven 10 minuten laten staan.

  10. Dan de potten weer goed draaien en verder laten afkoelen.