Ga terug
Afdrukken

Recept Chutney van appel en ui

Lekker zoet en fris.
Gang Chutney
Keuken Nederlands
Trefwoord Chutney van appel en ui
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 695 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Uien
  • 1 Eetlepel Boter
  • 1 Eetlepel Geraspte gember
  • 250 Gram Zoetzure appels
  • 100 Gram Suiker
  • 40 Milliliter Appelazijn
  • 1 Eetlepel Vers Citroensap
  • 1 Theelepel Kaneelpoeder
  • 3 Eetlepels Rozijnen
  • 1 Eetlepel Kerriepoeder
  • 1 Theelepel Mosterd

Instructies

  1. Uien schoonmaken en fijn snijden.

  2. De boter in een steelpan smelten en hierin de uien fruiten.

  3. De appels schillen, van klokhuis ontdoen, en in stukjes snijden.
  4. De stukjes appel, de suiker, de appelazijn, en de geraspte gember bij de uien voegen.
  5. Dit 20 minuten zachtjes laten stoven, waarbij je het mengsel regelmatig even om moet roeren.

  6. Citroensap, kaneelpoeder, krenten, kerriepoeder, en de mosterd toevoegen,
  7. Omroeren en nog eens 5 minuten laten stoven.
  8. Af laten koelen.