Ga terug
Afdrukken

Recept Bosbessenjam

Een veelzijdige en lekkere jam.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Bosbessenjam zonder suiker
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 37 minuten
Porties 4 Jampotten
calorieën 188 kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo Bosbessen
  • 500 gram Geleisuiker
  • 60 ml Citroensap
  • 4 Schoongemaakte en gesteriliseerde Jampotten

Instructies

  1. Plaats een ontbijtbordje in de koelkast.

  2. De bosbessen goed wassen en daarna laten uitlekken.
  3. De bosbessen met het citroensap in een pan doen en goed door elkaar scheppen.

  4. Aan de kook brengen.
  5. 15 Minuten laten koken, totdat je ziet dat de meeste bosbessen zijn open geknapt.
  6. Dan de geleisuiker toevoegen en doorroeren.

  7. Nu nog 4 tot 5 minuten laten koken op een zacht vuur.
  8. Doe een half theelepeltje jam op het ontbijtbordje dat nu uit de koelkast mag. Twee minuten wachten. Is de jam gestold, dan vuur uit, is de jam niet gestold nog een paar minuten laten koken.

  9. De jampotten tot de rand vullen en de deksel erop draaien.

  10. Ondersteboven met de deksel naar beneden vijf minuten laten afkoelen. Dan weer omdraaien en verder af laten koelen.