Ga terug
Afdrukken

Recept Bosvruchtenjam

De smaak van de zomer met vier soorten zacht fruit.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Bosvruchtenjam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 1375 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Aardbeien
  • 250 Gram Bramen
  • 250 Gram Frambozen
  • 300 Gram Bosbessen
  • 900 Gram Suiker
  • 1 Citroen
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Als je vers fruit gebruikt moet je deze eerst wassen.
  2. Maak het fruit schoon, hal bijvoorbeeld bij de aardbeien de kroontjes eraf.
  3. Meng het fruit in een grote kom, voeg de suiker toe, en meng dit nogmaals. Dek de kom af en laat het een nacht staan, niet in de koelkast.

  4. Pers de volgende dag de citroen en voeg het citroensap aan het fruitmengsel toe.
  5. Doe het mengsel in een pan met een dikke bodem, en breng het aan de kook.

  6. Laat het gedurende 35 tot 30 minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.

  7. De jampotten tot de rand toe vullen, deksel erop draaien, en onderste boven 5 minuten laten staan.

  8. Vervolgens de potten goed draaien en helemaal laten afkoelen.