Ga terug
Afdrukken

Recept Aardbeien-Lychee jam

Een heerlijk en frisse combinatie.
Gang Jam
Keuken Amerikaans
Trefwoord Aardbeien-Lychee jam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Afkoeltijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Porties 3 Jampotten
calorieën 243 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Aardbeien
  • 350 Gram Lychees
  • 600 Gram Suiker
  • 250 Milliliter Water
  • 3 Eetlepels citroensap
  • 1 Eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 Theelepels Vanille-extract
  • 2 Theelepels Pectine poeder
  • 3 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Maak de aardbeien schoon en snij deze in partjes.
  2. Maak de lychees schoon en snij deze in schijfjes.
  3. Doe beide in een schaal, meng het door elkaar en doe de suiker erbij. Nogmaals goed mengen en afgedekt een uur laten staan bij kamertemperatuur.

  4. Het water erdoor roeren.
  5. Het mengsel in een pan doen en op een middelhoog vuur verhitten, terwijl je regelmatig blijft roeren.

  6. Het citroensap erdoor mengen, en het vanille-extract.

  7. 45 tot 60 minuten zachtjes laten koken, maar wel regelmatig doorroeren.

  8. 5 Minuten voor het einde van de kooktijd de pectine erdoor roeren.
  9. De jam in de jampotten doen, vullen tot aan de rand. Deksel erop, en vijf minuten met de deksel naar beneden laten staan. Dan weer omdraaien en een uur laten afkoelen.