Ga terug
Afdrukken

Recept Indiase groene chutney

Scherp maar toch ook weer zoet.
Gang Chutney
Keuken Indiaas
Trefwoord Indiase groene chutney
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 149 kcal

Ingrediënten

  • 60 Gram Koriander
  • 20 Gram Verse blaadjes munt
  • 2 Eetlepels Limoensap
  • 6 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 Centimeter Verse gember
  • 1 Teentje knoflook
  • 0,5 Groene paprika
  • 2 Eetlepels Geraspte kokos
  • 0,5 Theelepel Garam masala kruidenmix
  • Zout naar smaak

Instructies

  1. De Koriander wassen en in stukken hakken. Was ook de blaadjes munt. Doe beiden in de keukenmachine en voeg zonnebloemolie en limoensap toe.

  2. De gember schillen en in stukjes snijden.
  3. De knoflook schoonmaken, en de knoflook in stukjes snijden.
  4. De zaadlijsten van de paprika verwijderen, en in blokjes snijden.
  5. Voeg de paprika, de knoflook, en de gember toe aan de keukenmachine, en voeg nog een snufje zout naar smaak toe.
  6. Pureer het geheel tot een dikke saus. Het hoeft dus niet heel erg glad te zijn.

  7. Proeven en eventueel nog wat zout of limoensap toevoegen.