Ga terug
Afdrukken

Recept Kersenconfituur

In dit recept gebruiken we zwarte kersen, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort kers gebruiken.

Gang Confituur
Keuken Nederlands
Trefwoord Kersenconfituur
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Wachttijd 7 uur 5 minuten
Totale tijd 7 uur 34 minuten
Porties 4 Jampotten
calorie├źn 241 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kilo Zwarte kersen
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • 3 Eetlepels Vers citroensap
  • Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. Was de kersen en laat deze daarna goed uitlekken.

  2. Plaats een kleine kom in de koelkast, we vertellen straks waarom.

  3. Eerst het meest lastige klusje, het ontpitten van de kersen. Je kunt alle kersen doormidden snijden en dan de pit eruit halen, je hebt ook speciale kersenontpitters. Dit laatste gaat natuurlijk een stuk gemakkelijker.

  4. Meng in een grote kom de suiker met de schoon gemaakte kersen. Laat dit zes uur staan.

  5. Doe het mengsel in een grote pan en voeg het citroensap toe. Breng het mengsel aan de kook.

  6. Laat de kersen nu 3 tot 4 minuten koken op een middelhoog vuur.

  7. Nu gaan we kijken of de confituur al klaar is. Daartoe neem je de klein kom uit de koelkast. Schep er een eetlepel confituur op en laat het twee minuten staan. Is de confiture genoeg gestolt dan is deze klaar, anders moet het nog even blijven koken.

  8. Vul de jampotten met de kersenconfituur, doe de deksel op de jampotten, en plaats deze ondersteboven gedurende vijf minuten.

  9. Weer omdraaien en gedurende minimaal een uur laten afkoelen.