Ga terug
Afdrukken

Recept Witte druivenjam

Witte druiven zijn heerlijk in de zomer.
Gang Jam
Keuken Mediterraan
Trefwoord Witte druivenjam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur
Porties 1 Weckpot
calorieën 985 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Witte druiven
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 Citroen
  • 10 Gram suiker
  • 1 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1 Schoongemaakte en gesteriliseerde weckpot

Instructies

  1. Haal de druiven van de stokjes en was de druiven.
  2. De citroen schoonboenen, en de schil raspen. Pers de citroen uit.
  3. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukjes, of raspt de appel.
  4. In een pan de druiven, de appel, kaneelpoeder, suiker, citroenrasp, en het citroensap aan de kook brengen.

  5. 15 Minuten laten doorkoken.
  6. De jam in de weckpot doen, en tot de rand vullen.

  7. Af laten koelen zonder de deksel op de pot te doen. Pas na het afkoelen afsluiten.