Ga terug
Afdrukken

Recept Gemberjam

Deze jam kun je ook gebruiken als chutney bij vis en zwaarder vlees.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Abrikozen-gemberjam
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 24 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 260 kcal

Ingrediënten

  • 6 Deciliter Water
  • 400 Gram Gemberwortel
  • 1 Kilo Geleisuiker
  • Vers citroensap van 1 citroen
  • Rasp van 1 Citroen
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De gember schillen en raspen.
  2. Meng in een pan de gember met het water en de geleisuiker, en voeg ook citroensap en citroenrasp toe.

  3. Breng het mengsel langzaam aan de kook, terwijl je blijft roeren.
  4. Als het kookt, laat je het nog 4 minuten koken. Tijdens het koken niet meer roeren.
  5. Pan van het vuur nemen, en de jam in de jampotten tot aan de rad van de potten doen.

  6. Deksel erop draaien en met de deksel naar beneden vijf minuten laten afkoelen.
  7. Dan de jampotten weer goed draaien, en nog een uur laten afkoelen.