Ga terug
Afdrukken

Recept Uienchutney

Je kunt deze chutney natuurlijk meteen eten, of bewaren in een mooie weckpot. Je kunt het natuurlijk ook in jampotten bewaren.

Gang Chutney
Keuken Frans
Trefwoord Uienchutney
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 173 kcal

Ingrediënten

  • 750 Gram Uien
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 4 Takjes Rozemarijn
  • 1 Laurierblad
  • 1 Kruidnagel
  • 6 Eetlepels Rode wijn azijn
  • 4 Eetlepels Basterd suiker
  • 300 Milliliter Rode wijn
  • 2 Theelepel Peper

Instructies

  1. Uien schoonmaken en in halve ringen snijden. De olijfolie in een koekenpan verhitten en hier in de uien, de rozemarijn, het laurierblad, en de kruidnagel toevoegen. De uien fruit je op een niet te hoog vuur gedurende 40 minuten.

  2. In een grote pan ruim water aan de kook brengen. Als het kookt plaats je de weckpot voorzichtig in de pan. 15 Minuten laten koken en daarna laten drogen op een schone theedoek. Het rubber vanzelfsprekend vooraf verwijderen en afspoelen met warm water.

  3. Na 40 minuten haal je eerste laurierblad, de taljes rozemarijn, en de kruidnagel uit de uien, daarna voeg je de rode wijn azijn en de basterdsuiker toe aan de uien. Dat laat je nog 5 minuten meebakken voordat je de rode wijn aan de uien toevoegt.

  4. Dit laten we nu nog 20 minuten koken voordat je de chutney in de weckpot kunt doen, die je vervolgens goed afsluit met het rubber en de deksel. Goed laten afkoelen en bewaren in de koelkast.