Ga terug
Afdrukken

Recept Pruimenjam met port

Een bijzonder lekker jam.
Gang Jam
Keuken Nederlands
Trefwoord Pruimenjam met port
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 2 Jampotten
calorieën 240 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Pruimen
  • 1 Theelepel Kaneelpoeder
  • 150 Milliliter Port
  • 500 Gram Geleisuiker
  • 2 Schoongemaakte en gesteriliseerde jampotten

Instructies

  1. De pruimen wassen, en de pit verwijderen.
  2. Snij vervolgens de pruimen in kleine stukjes, n doe de stukjes in een pan.

  3. Voeg ook de kaneelpoeder toe, en de port.
  4. Alles goed door roeren en aan de kook brengen.
  5. Zonder deksel op de pan 5 tot 10 minuten laten koken, dan de pan van het vuur halen.

  6. De geleisuiker er doorheen mengen, en weer aan de kook brengen.
  7. Deze keer 5 minuten laten koken.

  8. De jam van het vuur halen, en de jampotten tot aan de rand vullen.

  9. Deksel erop draaien en ondersteboven 5 minuten laten afkoelen.
  10. Dan de jampotten weer goed draaien en nog een uur laten afkoelen.